Nyitva tartás: Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00
Kategóriák
Vissza a cikkekhez
2025. május 29.

A deflektor használata, alkalmazási lehetőségei

Mi is az a deflektor és mikor, mihez használható? Bár a profi grillezők, gyakori kerti sütögetők között sokan ismerik, egy kevésbé elterjedt, viszonylag új eszközről van szó.

A deflektor (más néven: hőterelő lemez) egy kerámia grillekhez használható kiegészítő eszköz. Az a feladata, hogy elválassza a közvetlen lángot vagy hőt az ételtől, és így indirekt (közvetett) sütést tegyen lehetővé. Segítségével a hő a hús körül kering, és nem alatta égeti. A deflektor eloszlatja a hőt, így a grillben nem lesznek túlmelegedett részek, és nem éghet meg alulról az étel.

Kinézete, anyaga: általában kerámia vagy rozsdamentes acél korong vagy félhold alakú lemez. Van, amelyik 3 lábon áll, mások tartósínbe helyezhetők. Az ismert Kamado grillekhez (pl. Kamado Joe, Big Green Egg) saját deflektor is kapható. De több gyártó alaptartozékként is kínálja.

Használata: azokhoz az ételekhez ajánlott, ahol lassú, egyenletes sütésre van szükség. Például zöldségekhez, nagyobb húsokhoz, egész csirkéhez. Ha olyan ételt készítünk, melyhez jobb a direkt hőhatás, akkor ne alkalmazzuk! Ilyenek például a hamburgerhús vagy a steak.

Természetesen deflektor nélkül is meg lehet oldani az indirekt sütést, vagy készíthető a boltban vásárolhatók helyett házilag is. Ha maradnál a gyors megoldásnál, böngészd át webshopunk kínálatát, és rendelj online, kényelmesen!

0
    0
    Kosár
    A kosarad üresVissza az üzlethez